Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Wysyłając e-mail potwierdzasz zapoznanie się z polityką prywatności i jej akceptację.
Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu

Polityka prywatności Sklepu Coral Planet zwanego dalej jako "Sklep".

Szanowni Państwo
Poniżej prezentujemy wszystkie najważniejsze informacje, które dotyczą przetwarzania przez Nas podanych przez Państwa danych osobowych oraz informacje o plikach Cookies wykorzystywanych przez nasz Sklep.

Pragniemy zapewnić Państwu bezpieczeństwo podczas korzystania ze Sklepu.

Wszystkie informacje przygotowaliśmy uwzględniając ogólne rozporządzenia o ochdonie danych osobowych, czyli RODO.

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH
Administratorem danych osobowych jest firma Coral Planet Mariusz Król z siedzibą mieszczącą się pod adresem:
Al. Niepodległości 137/141. 02-570 Warszawa
zwana dalej jako "Administrator".


KONTAKT Z ADMINISTRATOREM DANYCH OSOBOWYCH

W przypadku pytań dotyczących przetwarzania Państwa danych osobowych, a także przysługujących Państwu w tym zakresie praw można skontaktować drogą mailową, pod adresem:
marking@op.pl

DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ

Dla Państwa komfortu pragniemy poinformować w jakim celu potrzebne są nam Państwa dane osobowe, o których podanie prosimy podczas składania zamówienia, lub zakładania konta.

Jeżeli chcą Państwo zostać naszymi klientami, założyć konto, czy też skorzystać z naszych usług zostaniecie Państwo poproszeni o podanie swoich danych osobowych.
Dane te są przetwarzane przez nas we wskazanych poniżej Celach przetwarzania. Są one związane z funkcjonowaniem Sklepu oraz świadczeniem oferowanych w nim Usług zwanych dalej jako "Usługi".

Cele przetwarzania danych osobowych:
- Realizacja zamówień złożonych przez Państwa za pośrednictwem Sklepu
- Świadczenie usług oferowanych w Sklepie
- Marketing bezpośredni oferowanych usług (inny niż Newsletter).
- Przesyłanie materiałów reklamowych na zasadzie zapisania się przez Państwa do Newslettera.

Podstawy przetwarzania danych osobowych:

- Umowa sprzedaży lub działania podejmowane na Państwa żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
- Ciążący na nas obowiązek prawny, np. związany z rachunkowością (art. 6 ust. 1 lit. c RODO)
- Umowa o świadczenie usług lub działania podejmowane na Państwa żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
- Nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
- Nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na prowadzeniu marketingu bezpośredniego (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
- Nasz prawnie uzasadniony interes polegający na przetwarzaniu danych w celach analitycznych i statystycznych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
- Nasz prawnie uzasadniony interes polegający na badaniu satysfakcji klientów (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

Podanie danych osobowych:
Należy pamiętać, że wszystkie dane są podane przez Państwa dobrowolnie, ale w niektórych przypadkach może być to konieczne do zawarcia umowy.

Skutek niepodania danych osobowych:
Braku podania danych osobowych w zależności od tego, w jakim celu są podawane może skutkować:

- brakiem możliwości zarejestrowania się w Sklepie
- brakiem możliwości korzystania z usług Sklepu
- brakiem możliwości dokonania zakupów w Sklepie

OKRES PRZETWARZANIA

Państwa dane osobowe będziemy przetwarzać tylko przez okres, w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, a więc do momentu, w którym:

-przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych
- ustanie możliwość ustalania, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń związanych z umową zawartą przez Sklep przez strony
- zostanie przyjęty Twój sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych - w przypadku gdy podstawą przetwarzania Twoich danych był uzasadniony interes administratora lub gdy dane były przetwarzane w celu marketingu bezpośredniego
w zależności od tego, co ma zastosowanie w danym przypadku i co nastąpi najpóźniej.

BEZPIECZEŃSTWO DANYCH OSOBOWYCH

Przetwarzając Państwa dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

PAŃSTWA UPRAWNIENIA

Przysługuje Państwu prawo żądania:

- dostępu do Twoich danych osobowych,
- ich sprostowania,
- usunięcia,
- ograniczenia przetwarzania,
- żądania przeniesienia danych do innego administratora,

a także:

wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych:
- z przyczyn związanych z Państwa szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tj. na prawnie uzasadnionych interesach realizowanych przez administratora),
- jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim.

Należy skontaktować się z nami, jeśli chcecie Państwo skorzystać ze swoich praw.

Jeśli uznacie Państwo, że Państwa dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do organu nadzorczego.

CIASTECZKA

Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików Cookies (ciasteczek). Pliki te:

- są zapisywane w pamięci Państwa urządzenia (komputera, telefonu, itd.)
- umożliwiają Państwu, m.in., korzystanie ze wszystkich funkcji Sklepu
- nie powodują zmian w ustawieniach Państwa urządzenia

Korzystając z odpowiednich opcji Państwa przeglądarki, w każdej chwili można:

- usunąć pliki Cookies
- blokować wykorzystanie plików Cookies w przyszłości

W naszym Sklepie ciasteczka wykorzystywane są w celu:

- zapamiętywania informacji o Państwa sesji
- statystycznym
- marketingowym
- udostępniania funkcji Sklepu

Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziecie Państwo na stronach internetowych przeglądarek, których Państwo używacie i tak w zależności od przeglądarki, której używasz:

Firefox
Chrome
Safari
Internet Explorer / Microsoft Edge

INFORMACJE OD DOSTAWCY OPROGRAMOWANIA SKLEPU (HOME.PL) DOTYCZĄCE UŻYTKOWANYCH CIASTECZEK
DOTYCZĄCYCH SKLEPU, a więcej na https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/informacja-o-plikach-cookie

Właściwość Wartość Komentarz
PRZEZNACZENIE SESJA  
Nazwa Shop5  
Wartość 01234567890123456789012345678901  
Serwer domenasklepu.pl  
Ścieżka /  
Wygasa Na końcu sesji  
Zabezpiecz Nie  
HttpOnly Tak brak możliwości zmiany wartości
PRZEZNACZENIE INFORMACJA O CIASTKACH  
Nazwa cookie_read  
Wartość 1 1 – tak, 0 – nie
Serwer domenasklepu.pl  
Ścieżka /admin  
Wygasa 2 lata od daty utworzenia  
Zabezpiecz Nie  
HttpOnly Nie  
PRZEZNACZENIE OSTATNIO OGLĄDANE PRODUKTY  
Nazwa Shoper5_lp-pl_PL  
Wartość 1,2 ID produktów oddzielone przecinkami
Serwer adressklepu.pl  
Ścieżka /  
Wygasa Na koniec roku  
Zabezpiecz Nie  
HttpOnly Nie  
PRZEZNACZENIE OCENA PRODUKTU  
Nazwa product_vote_1 product_vote_ + ID produktu
Wartość 4 wartość oceny
Serwer adressklepu.pl  
Ścieżka /  
Wygasa Dobę od daty utworzenia  
Zabezpiecz Nie  
HttpOnly Nie  
PRZEZNACZENIE ODPOWIEDŹ NA ANKIETĘ  
Nazwa poll_vote_1 poll_vote_ + ID ankiety
Wartość 1 poll_vote_ + ID ankiety
Serwer domenasklepu.pl  
Ścieżka /  
Wygasa Dobę od daty utworzenia  
Zabezpiecz Nie  
HttpOnly Tak brak możliwości zmiany wartości

USŁUGI ZEWNĘTRZNE / ODBIORCY DANYCH

Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Państwa dane. Poniżej znajduje się lista możliwych odbiorców Twoich danych:

- dostawca oprogramowania potrzebnego do prowadzenia sklepu internetowego
- podmiot realizujący dostawę towarów
- podmiot posiadający towar na stanie np. hurtownia i udostępniający sklepowi Coral Planet jego wysyłkę bezpośrednio do klienta na zasadzie dropshippingu
- dostawca płatności
- biuro księgowe
- hostingodawca
- podmiot ułatwiajacy optymalizację Sklepu
- osoby współpracujące z nami na podstawie umów cywilnoprawnych, wspierające naszą bieżącą działalność
- dostawca oprogramowania ułatwiającego prowadzenie działalności (np. oprogramowanie księgowe)
- podmiot zapewniający nam wsparcie techniczne
- podmiot zapewniający usługi marketingowe
- podmiot zapewniający usługi statystyczne
- odpowiednie organy publiczne w zakresie, w jakim Administrator jest zobowiązany do udostępnienia im danych

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje na temat:

  • sesji Użytkownika,
  • ostatnio oglądanych produktów,
  • oddania głosu w ankiecie.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres bądź telefonicznie pod numerem .

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl